Mi – glas iz naroda i posle raskola u pokretu: Nećemo podržati formiranje vlasti u Beogradu

Na konferenciji za medije pokreta, deo osnivača saopštio je da će nastaviti rad i da je u toku proces formiranja stranke koja neće imati klasičnu infrastrukturu već kolektivno rukovodstvo.

„Mi smo odlučni da prerastemo u političku stranku, taj proces je u toku. Politička stranka neće imati klasičnu infrastrukturu. Imaće kolektivno rukovodstvo. To će biti pet preostalih osnivača. Imaće izvršni odbor i skupštinu, ali neće imati onaj glavni odbor koji je neka paralelna vlast lidera stranaka. Mi nemamo lidera stranke. Imamo kolektivno rukovodstvo koje mi zovemo veće“, rekao je na konferenciji za štampu jedan od osnivača Siniša Ljepojević.

Dodao je da će se „Mi – glas iz naroda“ u nastavku rada oslanjati na one principe koji su usvojeni i objavljeni pre republičkih i lokalnih izbora, kao i da će poslanici biti podeljeni u dva poslanička kluba.

„Iz onoga što se u međuvremenu događalo mi koji smo ostali u pokretu treba da izvučemo neke pouke i da uradimo neke stvari koje bi mogle u najvećoj meri eliminisati probleme“, rekao je Ljepojević.

Jedan od osnivača Jovan Janjić je rekao da je većina poslanika u Skupštini ostala verna pokretu, kao da je većina članova podržala pokret.

„Nastavljamo pod ovim istim imenom. Imamo svoj logo i svoj žig koji je zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu“, rekao je Janjić.

Konferenciji za medije prisustvovali su osnivači Dragan Stanojević, Branko Pavlović, Mitar Kovač, Siniša Ljepojević i Jovan Janjić.

Nosilac izborne liste „Mi – glas iz naroda“ Branimir Nestorović u utorak je napustio sastanak pokreta, ali i demantovao da je napustio pokret.

Branimir Nestorović je na društvenoj mreži Iks napisao da pokret tek treba da se registruje po Zakonu o političkim strankama.

„Pokret Mi – glas iz naroda je registorvan na ime Branimir Nestorović i niko ga ne može uzeti. Puč nije uspeo!“, objavio je Nestorović kasno sinoć na svom nalogu.

Nestorović je odmah po saopštavanju preliminarnih rezultata izbora rekao da neće podržati ni vlasti niti opoziciju i taj stav je ponovio više puta u poslednja dva meseca.

(RTS)


Ostavite komentar