Mali: Vučić pisao Makronu, Šolcu, Srbija pod velikim pritiscima

Siniša Mali je odgovarajući na pitanja novinara o pritiscima kojima je Srbija izložena rekao da je pritisak veliki i da nikada nije video veću zabrinutost kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića nego poslednjih dana upravo zbog pritisaka kojima je zemlja izložena.

„Veliki je pritisak kada je situacija u regionu u pitanju, odnosno Republika Srpska i Bosna i Hercegovina, kada je na kraju krajeva borba za prava Srba na Kosovu i Metohiji u pitanju. To su ogromni pritisci. Ja bih rekao nikada veći“, rekao je Mali.

Dodao je da se globalna situacija i globalni svet menjaju, da nas očekuju izbori za Evropski parlament, zatim izbori u Velikoj Britaniji na jesen, a u novembru i izbori za predsednika u Americi.

„Sve se menja, a nikada veći pritisak na Srbiju nije bio da se neke stvari urade pre njih i da se neki kompromisi naprave, a, interesantno, uvek na štetu Srbije i njenih građana. Jedini koji može da izdrži to i da se izbori da Srbija ostane i nezavisna i samostalna i suverena država je upravo Aleksandar Vučić“, ocenio je Mali.

Dodao je da Vučić ima punu podršku svojih saradnika, a očigledno i od većine građana Srbije.

(RTS)