Makron: Ne sumnjajte u nameru Evrope da vas primi pod svoje okrilje; Vučić: Hvala francuskom predsedniku što je uvek hteo da nas sasluša

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Francuskoj, a pre susreta sa Makronom sastao se sa predsednikom Senata Žerarom Laršeom.

Prethodno je prisustvovao potpisivanju Memoranduma o strateškoj saradnji s Francuskom elektroprivredom, a razgovarao je i sa članovima Srpskog nuklearnog društva u Parizu.

Predsednik Vučić je jutros stigao u Palatu invalida u Parizu, gde su ga dočekali vojni guverner Pariza general Kristof Abad i Frank Roster, delegirani ministar za spoljnu trgovinu, privlačenje investicija, frankofoniju i Francuze u inostranstvu pri Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske.

Za predsednika Vučića ispred Palate invalida priređena je ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima, a potom su intonirane himne Srbije i Francuske.

Nakon toga Vučić je položio venac na spomen-ploču „Vernost za vernost“, koja je posvećena srpskim vojnicima.

Vučić je, inače, sinoć stigao u Pariz. Ovo je dvadeseti susret dvojice predsednika do sada, a predsednik Srbije kaže, možda i najvažniji u poslednje tri decenije za našu zemlju.

(RTS)