Lažna dojava o bombi u zgradi srpskih institucija u Bošnjačkoj mahali

Veton Eljšani je rekao da je kosovska policija obavila uviđaj, kao i da je dojava o podmetnutoj bombi lažna.

„Pripadnici kosovske policija obišli su zgradu u kojoj se nalaze pomenute kancelarije. Pregledali su sva tri sprata i razgovarali sa zaposlenima da li ima nečeg sumnjivog u objektu. Nakon razgovora i pregleda, policajci su se uverili da nema ništa sumnjivo i napustili su zgradu. U pitanju je lažna dojava o bombi“, rekao je Eljšani.

Petković obavestio međunarodnu zajednicu

Komentarišući dojavu, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da „nije uspeo trik premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da, pod izgovorom lažne dojave o bombi, iseli zaposlene iz zgrade u Kosovskoj Mitrovici u kojoj su četiri srpske institucije“.  

Petković je na Tviteru poručio da je o svim događajima dodatno obavestio međunarodnu zajednicu.

„Kurtijev trik, da pod izgovorom lažne dojave o bombi, iseli zaposlene iz zgrade u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj su četiri srpske institucije, jutros nije uspeo! Ne pristaju na otimanje imovine, već na rešenje u okviru dijaloga u Briselu u kontekstu formiranja ZSO. O svemu sam dodatno obavestio međunarodnu zajednicu“, naveo je Petković.

Srpska lista poručila je juče da odbacuje ultimatum prištinskih vlasti da napusti prostorije u Kosovskoj Mitrovici u kojima je smešteno više institucija Republike Srbije i zahteva da se to pitanje rešava u dijalogu Beograda i Prištine, a u kontekstu uspostavljanja ZSO, kako je predviđeno sporazumima iz 2013. i 2015. godine. 

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike