Lajčak: Pratimo posledice odluke o ukidanju dinara na KiM

Lajčak je podsetio da je prošle nedelje boravio u Beogradu i Prištini kako bi razgovarao o aktuelnoj situaciji i o narednim koracima u dijalogu.

Naveo je da je u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i glavnim pregovaračem Petrom Petkovićem, dok su mu sagovornici u Prištini bili predsednica i premijer privremenih institucija Vjosa Osmani i Aljbin Kurti kao i glavni pregovarač Besnik Bisljimi.

„Razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima bili su pravovremeni i važni i bili su prilika da iznesemo svoja očekivanja za naredne mesece i na čemu ćemo raditi ubuduće“, naglasio je Lajčak.

Lajčak je istakao da u u ovoj nedelji njegov tim i on treba da se fokusiraju na trenutnu dinamiku procesa normalizacije odnosa.

„I u tom kontekstu pažljivo pratim razvoj situacije kada je reč o nedavnoj uredbi kosovske centralne banke o plaćanju gotovinom i posledicama na srpsku zajednicu“, dodao je Lajčak.

Kada je reč o drugim aktivnostima, Lajčak je najavio put u Firencu, gde će kao profesor na Institutu evropskog univerziteta govoriti o različitim aspektima Zapadnog Balkana.

(RTS)


Ostavite komentar