Lajčak: Očekujem dinamičnu sedmicu u Davosu, pozitivni pomaci u dijalogu Beograda i Prištine

Sumirajući prethodnu nedelju, Miroslav Lajčak je u objavi na svom nalogu na Fejsbuku naveo da je na sastanku sa ambasadorima zemalja članica EU u Briselu istakao da je bilo pozitivnih pomaka u dijalogu između Beograda i Prištine, poput ukidanja režima nalepnica na registarskim tablicama na motornim vozilima, ocenivši to kao pozitivan korak u primeni Sporazuma o normalizaciji.

“Značajan napredak je takođe ostvaren u implementaciji Energetske mape puta“, naveo je Lajčak, aludirajući na napredak ka implementaciji sporazuma o električnoj energiji u četiri opštine na severu KiM.

Govoreći o narednoj nedelji i samitu u Davosu, na kojem će, učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Lajčak je rekao da će učestvovati u nekoliko panel diskusija i imati brojne bilateralne sastanke.

Ranije danas, portparol EU Peter Stano najavio je da će Miroslav Lajčak na marginama foruma u Davosu imati odvojene sastanke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

(RTS)


Ostavite komentar