Krivični postupak protiv sedmoro Srba u Osojanu, Goraždevcu i Vidanju

Pod istragom su osobe srpske nacionalnosti koje je policija zatekla u prostorijama Privremenih organa za opštine Peć, Istok i Klina, tokom akcije 3. februara. Prištinske vlasti ta tela Vlade Srbije smatraju nelegalnim strukturama.

Nakon policijskog pretresa, po nalogu tužilaštva u Peći, objekti navedenih privremenih organa u Goraždevcu kod Peći, Osojanu kod Istoka i Vidanju kod Kline su zatvoreni.

Portparol tužilaštva u Peći Škodran Nikći, rekao je prištinskim medijima da se nakon akcije, protiv osumnjičenih vode istrage.

“U akciji sedam osoba je sprovedeno u policiju, gde su saslušani kao sumnjiva lica i po ovlašćenju tužioca protiv njih su pokrenuti krivični postupci. Trenutno policija, na zahtev tužilaštva, sprovodi istragu i prikuplja druge dokaze”, rekao je Nikći.

Preneo je da je tokom akcije, pored popisa pretresanih kancelarija, oduzeta i brojna dokumentacija.

„Oduzeta je kompjuterska oprema, telefoni i brojni dokumenti sa natpisima i pečatima srpske države, koji su odlukom tužioca oduzeti, a  obezbeđivala ih je kosovska policija na licu mesta“, rekao je Nikći.

Pre akcije u regionu Peći, zatvorene su kancelarije PO opština Gora, Suva  Reka, Orahovac i Prizren.

Pre dve godine policija je u Štrpcu zatvorila prostorije i iz njih zaplenila dokumentaciju Privremenog organa istoimene opštine.

Akcije policije u regionu Peći i na Gori pratili su kosovski ministar policije Đeljalj Svećlja, kao i ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići.

(RTS)


Ostavite komentar