Kreni-promeni vraća mandate u Skupštini Beograda i Skupštini opštine Novi Beograd

Savo Manojlović je na konferenciji za novinare rekao da će mandati biti verifikovani, a potom će odbornici napustiti skupštine i odbiti odborničke naknade, jer bi po drugačijem scenariju ti mandati pripali vladajućim strankama.

Naveo je da su o toj odluci obaveštene kolege iz liste Biramo Beograd, dodavši da pokret Kreni-promeni neće napustiti Skupštinu grada Niša.

Lider pokreta Kreni-promeni je rekao da „zbog izbornih malverzacija koje su se dogodile“ odbijaju da na taj način učestvuju „u potpunom kršenju Ustava i demokratije“.

Manojlović je rekao da je osnovna ideja za građansku neposlušnost bila da se sve opozicione liste dogovore o tome, ali nema te vrste saradnje, zbog čega se Kreni-promeni okreće građanima.

„Nastavićemo borbu pravnim putem, podneta su 43 prigovara u opštini Novi Beograd, cela opozicija u Nišu je podnela 30 prigovora, nećemo ostaviti na cedilu građane ili druge ljude iz opozicije“, rekao je Manojlović.

Naveo je da Kreni-promeni ne napušta Skupštinu u Nišu jer bi time onemogućili građanima da se bore.

„To bi bila potpuna sabotaža, poput bojkota. Mi se borimo da Niš ima promenu vlasti i podržavamo tu borbu, a o pravcima te borbe odluku će doneti lokalna opozicija, među kojom je doktor Dragan Milić ostvario najbolji pojedinačni rezultat“, rekao je Manojlović.

(RTS)