Ko je Slobodan Cvetković, novi ministar privrede

Novi ministar privrede, koji je danas položio zakletvu, rođen je u Novom Sadu 1974. godine, a karijeru je počeo na novosadskom Fakultetu za preduzetni menadžment, kao menadžer fakulteta „BK“ Univerziteta.

Cvetković je bio direktor Javnog preduzeća „Sportski centar“ u Beočinu, a od 2004. do 2012. godine pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine, kada je rukovodio Sektorom za informacione sisteme i elektronske medije.

Od marta 2013. godine, radio je kao pomoćnik direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme“.

Odlukom Vlade Srbije 31. jula 2014. godine imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije. U novembru 2014. godine, imenovan je za generalnog direktora Novosadskog Sajma. Od 2007. godine član je i funkcioner Socijalističke partije Srbije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić naglasila je juče da njen predlog nije slučajan posebno kada se zna da nam predstoji organizacija velike manifestacije Ekspo 2027, a Cvetković kao neko ko je dugo vodio Novosadski sajam ima veliko znanje i iskustvo u organizaciji velikih manifestacija.

Za vreme Cvetkovićevog desetogodišnjeg vođenja sajma Novosadski sajam se razvio u renomiranu kompaniju u oblasti sajamske industrije, rekla je premijerka.

Za vreme Cvetkovićevog desetogodišnjeg vođenja sajma Novosadski sajam se razvio u renomiranu kompaniju u oblasti sajamske industrije, rekla je Brnabićeva i dodala da se na izložbi Ekspo očekuju izlagači iz više od 97 zemalja.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike