Kancelarija za KiM:  Postavljena ručna bomba u dvorište srpske porodice, novi pritisak

Kako se dodaje u saopštenju, porodica Đuzić već duže vreme se nalazi na meti lokalnih Albanaca, a Ivičinog sina Bobana Đuzića, početkom prošle godine, je napala i ubola nožem grupa albanskih mladića, a sada su se našli na novom udaru.

„Reč je o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor KiM. Međutim, Đuzići i dalje odolevaju svim napadima i istrajni su da ostanu svoj na svome“, ističe se u saopštenju.

Kancelarija za KiM dodaje  da Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbede bezbedan život Srba na Kosmetu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe.

Srpski narod na KiM je preživeo u istoriji i teža iskušenja od instruisanih provokacija Aljbina Kurtija, pa će opstati na svojim vekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora, navodi Kancelarija za KiM.

(RTS)