Kancelarija za KiM: Gradnja policijske stanice kod osnovne škole u Zubinom Potoku je novi udar na mir

Kancelarija za KiM u saopštenju navodi da „vlasti Aljbina Kurtija svakodnevno nastavljaju sa eskalatornim i jednostranim akcijama na severu Kosova i Metohije koje za cilj imaju podizanje tenzija i izazivanje novih kriza i ugrožavanje opstanka našeg naroda“. 

„Takva u nizu je i nova akcija Aljbina Kurtija da baš na veliki srpski praznik Svetu Petku otpočnu radovi na gradnji policijske stanice kosovske policije u neposrednoj blizini Osnovne škole ‘Jovan Cvijić’ u Zubinom Potoku i to na zemljištu koje je nekada pripadalo ovoj obrazovnoj ustanovi“, kaže se u saopštenju.

Ističe se i da su roditelji dece koja pohađaju ovu školu, ali i ostali meštani Zubinog Potoka, „revoltirani i zabrinuti zbog činjenice da će im Kurtijeva policija biti u blizini dece.“

„Tim pre, kada se zna da ta ista Kurtijeva policija maltretira i prebija srpsku decu, puca u nenaoružane Srbe, svakodnevno hapsi, presreće i maltretira miran srpski narod i da nemaju ni šta da traže na severu pokrajine po slovu sporazuma, a kamo li u blizini škola“, navodi Kancelarija.

Naglašava da je, posle nelegalno izgrađenih baza na severu KiM, u Zubinom Potoku i Leposaviću, „gradnja policijske stanice u blizini osnovne škole novi udar na mir i pokušaj zastrašivanja srpske zajednice koja na Kurtijevu policiju gleda kao na okupatorsku silu“.

„Postavlja se pitanje na koje treba da odgovore i svi predstavnici međunarodne zajednice – zbog čega je Kurti odlučio da baš sada krene u realizaciju odluke stare pet godina i da gradi svoje policijske stanice u blizini osnovne škole i da li su slike teško naoružane tzv kosovske policije ono što naša deca treba svakodnevno da gledaju i uz to odrastaju? I da li je to normalno bilo gde u svetu osim u Kurtijevoj ‘demokratiji’?“, zaključuje Kancelarija za KiM u saopštenju.

(RTS)


Ostavite komentar