Jovanović: Nema kompromisa oko predstojeće farse od izbora

Miloš Jovanović je saopštio da ne može biti kompromisa povodom, kako navodi, “predstojeće farse“ od izbora zakazanih za 2. jun u Beogradu.

„Tim pre što navedeni režim nije pokazao nikakvu spremnost za stvaranje elementarnih uslova za koliko-toliko fer i poštene izbore. Sasvim suprotno, i dalje je nastavio, i verovatno pojačao, praksu migracije birača u šta je cela Srbija mogla da se uveri sa slučajem Male Krsne“, naveo je lider Novog DSS-a.

Istakao je da je opozicija, iako je blagovremeno zahtevala od vlasti razgovore o izbornim uslovima, pristala čak da o njima razgovara i nakon raspisivanja izbora, što je samo po sebi nezabeležen slučaj.

“Danas, na 40 dana od održavanja farse od izbora – i nezavisno od činjenice da je aosolutno kasno da se išta promeni na bolje – svaki dalji razgovor bi predstavljao čisto poniženje. Jedino što preostalo vreme dopušta jeste da svako donese odluku – da li će braniti demokratiju i slobodu u Srbiji ili će se, svesno ili ne, svrstati uz režim Aleksandra Vučića i njegove stranačke mašinerije koji direktno ugrožavaju i slobodu i demokratiju“, naveo je Jovanović.

(RTS)