Gradski odbor Zajedno odlučio da kolektivno istupi iz stranke

Gradski odbor, koji okuplja lokalne odbore, članove i aktiviste stranke Zajedno sa teritorije svih beogradskih opština započeće momentalno pripreme za izlazak na izbore u saradnji sa partnerima iz koalicije “Srbija protiv nasilja“ koji su najavili izlazak na izbore 2. juna, poštujući volju većine članova koalicije, navodi se u saopštenju.

„U kontaktu smo sa strankama koje su najavile izlazak na izbore. U danima koji dolaze razgovaraćemo o svim aspektima borbe, čišćenju biračkog spiska, kontroli, kao i kandidatu koji može da se suprotstavi Vučiću i Šapiću u Beogradu. Verujem u pobedu, jer verujem u borbu. Promene kreću iz Beograda“, rekao je posle sastanka predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno, Đorđe Miketić.

Miketić je istakao da „bojkot i pasivizacija“ nisu rešenje.

„Kao i do sada, moramo se boriti na dva koloseka. Na terenu, kada god se uzurpira javni interes, ali i kroz institucije i unapređenje izbornih uslova, odakle jedino mogu da se menjaju Beograd i Srbija“, poručuje Miketić.

Inače, stranka Zajedno je kasno sinoć donela odluku o prestanku rada Inicijativnog odbora za grad Beograd. Đorđe Miketeć, koji se nalazio na čelu Inicijativnog odbora, isključen je iz stranke.

(RTS)