Goran Radosavljević: Zapad nikada neće priznati istinu o Račku

Govoreći o akciji u Račku penzionisani general policije kaže da je sama akcija planirana na osnovu operativnih podataka i događaja na terenu.

„Akcija je pripremena dugo, to selo je bilo etnički čisto u njemu nije bilo Srba, ali smo imali dovoljno podataka za izvođenje akcije. Opservirali smo selo, i znali smo da u njemu nema civila, već da su tu samo teroristi smešteni u jednoj kući i u školi u selu Račak. Oni su očekivali naš dolazak, ali nisu znali kada“, rekao je Goran Radosavljević.

To što policija nije obezbedila lice mesta, tvrdi, nije uticalo na samu akciju.

„Što se tiče posledica, SRJ bi bila bombardovana i bez toga. To je samo jedan od propusta što mesto nije obezbeđeno, policija je izašla iz sela, i ja ne mogu da tvrdim ko je odgovoran. U samoj akciji je likvidirana jedna velika teroristička grupa koja je predstavljala pretnju i za cicile i za policiju koji su se kretali putem ka Uroševcu“, rekao je bivši general policije.

Prema njegovim rečima šef verifikacione misije Vilijem Voker je u toku noći ušao sa teroristima u Račak gde su doneli tela sa drugih lokacija.

„Nama je bilo jasno da je to montaža koja će za posledicu imati bombardovanje zemlje, ali to je već bilo očekivano. Istinu znaju svi od prvog dana, međutim, Zapad nikada neće priznati da je akcija policije bila legitimna. Mi se nismo bojali ni tada ni posle, jer smo znali da radimo za svoju zemlju“, rekao je za RTS  penzionisani general policije Goran Radosavljević.

(RTS)


Ostavite komentar