GIK: Dodatni uvid u 32 biračka mesta ukazao na punu legitimnost izbornog procesa

„Navedena izborna lista tražila je na uvid izvode iz biračkih spiskova na 32 biračka mesta, kako bi mogli da izvrše kontrolu broja upisanih birača u odnosu na jul 2023, broj prijavljenih birača na jednoj adresi, da li su određena lica glasala i sve druge potencijalne nepravilnosti na koje su u javnosti ukazivali“, naveo je Lukić.

Prema njegovim rečima, u četvrtak, 6. juna izvršen je uvid ovlašćenih lica Koalicije „Biramo Beograd“ u sva 32 tražena izvoda iz biračkih spiskova, kako bi se uverili u ispravnost i tačnost podataka.

„Nakon uvida u tražena 32 biračka spiska, ovlašćena lica Koalicije ‘Biramo Beograd’ nisu uočila nikakvu nepravilnost, niti su konstatovali bilo kakvu primedbu u zapisnike, ni u jednom od 32 biračka spiska, u koje je izvršen uvid, što ukazuje na punu legitimnost izbornog procesa“, naveo je Lukić.

Lukić je za Beoinfo podsetio da je proglašena izborna lista „Biramo Beograd – Dobrica Veselinović – Miloš Pavlović“ (Zeleno – levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije) 5. juna podnela zahtev za uvid u izborni materijal za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda održane 2. juna.

(RTS)