Gašić položio vence i čestitao Dan policije i Dan MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je povodom obeležavanja Dana policije i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, u pratnji najvišeg rukovodstva Ministarstva, položio venac na spomen-obeležje u Ulici omladinskih brigada u Beogradu u znak sećanja na pripadnike policije koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje, saopšteno je iz MUP-a.

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u glavnom gradu.

Državni sekretar dr Željko Brkić i pomoćnik direktora policije, načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, u pratnji komandanta Žandarmerije, Dejana Lukovića i komandanta Specijalne antiterorističke jedinice, Spasoja Vulevića, položili su venac na spomen – obeležje na Čukur česmi.

Gašić: Hrabrost, odlučnost i žrtva više od dva veka sinonimi za srpsku policiju

Gašić je u čestitki na Instagramu naveo da su hrabrost, odlučnost i žrtva više od dva veka sinonimi za srpsku policiju.

„Profesionalizam, znanje i jačina su njihova odličja koja kroz istoriju nose. Snaga i najveća vrednost Ministarstva unutrašnjih poslova je čovek. Nastavićemo da budemo temelj sigurnosti i bezbednosti i garant zaštiti svakog našeg građanina! Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova želim srećan Dan Ministarstva i Dan policije“, poručio je Bratislav Gašić.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije biće obeleženi nizom manifestacija, koje za cilj imaju približavanje rada policije građanima i predstavljanje rezultata i uslova rada policijskih službenika.

U okviru ovog događaja, navodi se u saopštenju, biće predstavljen novi Komandno-operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova i dodeljena priznanja najuspešnijim pripadnicima Ministarstva, najavljeno je iz MUP-a.

(RTS)


Ostavite komentar