Fon der Lajen stiže u Beograd

Vučić i Fon der Lajen imaće najpre tet-a-tet razgovor u Palati Srbija, a zatim i sastanak sa članovima dveju delegacija. Predsednik Vučić rekao je sinoć da će tokom celog dana imati razgovore sa predsednicom Evropske komisije o svim važnim pitanjima za Srbiju.

„Ona ostaje u Beogradu da prenoći i dugo ćemo osim zvaničnih razgovora, imati razgovore i posle toga, u četiri oka i zajedničku večeru. Imaćemo mnogo vremena da razgovaramo o svim važnim pitanjima za Srbiju“, rekao je Vučić za TV Hepi. Fon der Lajen u Beograd dolazi u okviru četvorodnevne posete Zapadnom Balkanu koju je počela u nedelju u Skoplju, a kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region.

Ona je juče boravila i u Prištini gde je na konferenciji za novinare sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani rekla da postoji novi investicioni plan koji funkcioniše veoma dobro i da se uspesi mogu postići samo ako Beograd i Priština normalizuju svoje odnose.

Fon der Lajen se prethodno u Skoplju sastala sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i premijerom Dimitrom Kovačevskim gde je ponovila da EU planira da pomogne zemljama Zapadnog Balkana da ostvare reforme neophodne za integraciju u evropski blok investicijom od šest milijardi evra. Tokom posetu Zapadnom Balkanu Fon der Lajen će danas pre podne posetiti Crnu Goru, a sutra i Bosnu i Hercegovinu.

(RTS)


Ostavite komentar