Fon der Lajen doputovala u Beograd, dočekao je Vučić

Aleksandar Vučić i Ursula Fon der Lajen imaće najpre tet-a-tet razgovor u Palati „Srbija“, a zatim i sastanak sa članovima dveju delegacija. Predsednik je sinoć rekao da će tokom celog dana imati razgovore sa predsednicom Evropske komisije o svim važnim pitanjima za Srbiju.

„Ona ostaje u Beogradu da prenoći i dugo ćemo, osim zvaničnih razgovora, imati razgovore i posle toga, u četiri oka i zajedničku večeru. Imaćemo mnogo vremena da razgovaramo o svim važnim pitanjima za Srbiju“, rekao je Vučić.

Fon der Lajen u Beograd dolazi u okviru četvorodnevne posete Zapadnom Balkanu, koju je počela u nedelju u Skoplju, a kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region.

Ona je juče boravila i u Prištini, gde je na konferenciji za novinare sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani rekla da postoji novi investicioni plan koji funkcioniše veoma dobro, i da se uspesi mogu postići samo ako Beograd i Priština normalizuju svoje odnose.

Fon der Lajen se prethodno u Skoplju sastala sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i premijerom Dimitrom Kovačevskim, gde je ponovila da EU planira da pomogne zemljama Zapadnog Balkana da ostvare reforme neophodne za integraciju u evropski blok investicijom od šest milijardi evra.

Tokom posetu Zapadnom Balkanu Fon der Lajen je danas pre podne posetila Crnu Goru, a sutra će posetiti Bosnu i Hercegovinu.

(RTS)


Ostavite komentar