DS, SRCE, Zajedno i Rumunska partija potpisali Deklaraciju o zajedničkom delovanju

Potpisivanju Deklaracije je prethodila tribina na kojoj su govorili predsednik DS-a Zoran Lutovac, predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, navodi se u saopštenju.

„Mi već duže vreme sarađujemo i želimo da taj zajednički rad podignemo na viši nivo. Svima je jasno da se energija koju su iznedrili protesti protiv nasilja mora iskoristiti i da je vreme da naše delovanje dobije jedan novi oblik. Želimo da dođemo do što više ljudi u celoj Srbiji i nastavićemo da zajednički radimo u tom pravcu“, izjavio je Zelenović.

Dodao je i da Deklaracija koju su ove stranke potpisale predstavlja one vrednosti koje dele i za koje se zajedno bore.

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković smatra da je ovo „važan korak ka pobedi nad ovim strašnim režimom koji naše društvo vodi u sunovrat“.

„Mesecima zajedno hodamo našim gradovima u borbi protiv nasilja i to je bio glavni razlog našeg zbližavanja. Sada smo napravili još jedan značajan korak u borbi za bolji život i stvaranje sigurnog društva u Srbiji. Želimo da svi građani imaju institucije koje rade za njih i koje im garantuju ljudska i radna prava, da svi mogu da dostojanstveno žive od svojih plata i penzija i da mogu da planiraju svoju budućnost. Verujemo da će veliki broj građana prepoznati ove napore i da će nam se pridružiti u toj borbi“, izjavila je Stojkovićeva.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike