DPK: Kurtijeva pogrešna politika dovela do razumevanja zapadnih sila sa Rusijom i Kinom

„U Savetu bezbednosti UN glavne zapadne sile poput SAD, Britanije i Francuske ne dogovaraju se ni o jednoj međunarodnoj temi sa svojim istočnim protivnicima, Rusijom i Kinom, ali je pogrešna unutrašnja i spoljna politika Kurtijeve vlade naterala sve da pristanu da se sazove sednica Saveta bezbednosti na zahtev Srbije, što pokazuje koliko loše stoji Kosovo na međunarodnom planu kao zemlja bez pravca i orijentacije”, naveo je Enver Hodžaj, potpredsednik druge po snazi parlamentarne partije Albanaca na Kosovu.

Hodžaj dodaje da je Kurtijeva vlada naterala zapadne sile da se saglase sa Rusijom i Kinom, što, prema njegovim rečima, ne čine ni na jednu temu.

Potpredsednica iste partije i bivša ambasadorka u Njujorku Vljora Čitaku kazala je da je rasprava o Kosovu u UN važna ako je podržavaju saveznici.

„Shvatite, u UN je naša reč važna ako je saveznici podržavaju. Poslušajte govor američkog ambasadora i naših saveznika. Jad i glupost, da je naša Vlada posao dovela do ove tačke. Što se manje govori u SB UN o nama, to bolje“, napisala je Čitaku na Fejsbuku.

(RTS)


Ostavite komentar