Dodik: BiH su srušili Marfi i Rezolucija o Srebrenici u UN

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su BiH srušili američki ambasador u BiH Majkl Marfi i Rezolucija o Srebrenici u UN, nakon čega Srpska i Srbi nemaju razloga da dele teritoriju i državno-politički sistem sa Bošnjacima.  

Dodik tvrdi da je Marfi urušio Dejtonski mirovni sporazum.

„Naravno da se krije iza toga. On misli da treba da poravna Republiku Srpsku, Milorada Dodika i neke druge. Kada Marfi ode u SAD, verovatno će odgovarati za ono šta je uradio. Mi smo pripremili obimnu dokumentaciju koju ćemo proslediti njihovim državnim organima“, naveo je Dodik .

Kaže da je Marfi već smenjen i da se ušlo u proceduru izbora novog američkog ambasadora u BiH, ali je, kako kaže, svojim vezama tamo uspeo da obezbedi da ostane još mesec-dva u nadi da će napraviti još više zla srpskom narodu.

Ističe da je američki ambasador u BiH jedino uspeo da dodatno zavadi Bošnjake, Srbe i Hrvate, ukidajući već ranije postignuti dogovor.

„Unutrašnja pitanja Republike Srpske Marfija se ne tiču. Odavno se zna da Srbi teže ka tome da Srpsku ojačaju. Šta je tu nenormalno? To se ne sviđa Marfiju, a nama se veoma sviđa, pošto Srpska nije uspela u dejtonskoj konstrukciji BiH da afirmiše svoju stabilnost i nezavisnost, da ima pravo na svoj život“, rekao je Dodik.

(RTS)