Sednica Skupštine, na dnevnom redu izveštaj o bezbednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava

Pored toga, na dnevnom redu će se naći i Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

Kako je najavljeno, na dnevnom redu sednice biće i predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

Sednici će, kako je najavljeno, prisustvovati predsedica Vlade Ana Brnabić.

Sednicu Narodne skupštine sazvao je predsednik parlamenta Vladimir Orlić, a biće održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine.

(RTS)