Dačić Prištini: Pre ćete otvoriti ambasadu na Mesecu nego u Beogradu

„Povodom brutalne laži objavljene na sajtu tzv. Ministarstva spoljnih poslova Kosova, na kojem se, u rubrici ‘ambasade’, navodi i Republika Srbija, moram da istaknem da Priština nema, ne može da ima, niti će ikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu, bez obzira kako oni to pokušavali da predstave svojoj javnosti“, poručuje Ivica Dačić.

Navodi da su u Beogradu akreditovana 72 strana diplomatsko-konzularna predstavništva na nivou ambasada, koje predstavljaju suverene i nezavisne države, što samoproglašeno Kosovo nije, niti će ikada biti.

„Beograd i Priština su tokom tehničkog dijaloga, koji se vodi od 2008. godine, dogovorili upućivanje oficira za vezu, koji se fizički nalaze u prostorijama delegacija EU u Beogradu, odnosno Prištini. Oficiri za vezu nemaju diplomatski status, niti predstavljaju uvertiru za otvaranje ambasada, već imaju zadatak da pomažu u međusobnoj komunikaciji i da nadgledaju sprovođenje postignutih dogovora. Nikada nije bilo govora o otvaranju bilo kakvih ambasada ili davanju nadležnosti koje imaju ambasade“, naglašava se u saopštenju.

„I da se nadovežem na ovaj naučno-fantastični duh iz Prištine, želim da im poručim da će pre da otvore ambasadu na Mesecu nego u Beogradu“, zaključio je Dačić.

(RTS)


Ostavite komentar