Članovi Srpske liste istupili iz opštinskih izbornih komisija na severu KiM

„Mogu da potvrdim da smo primili ostavke četiri člana Opštinskih izbornih komisija za opštine Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i Severna Mitrovica, koje je CIK prethodno imenovao za predstavnike političkog subjekta Srpska lista. CIK je na proteklim sastancima operacionalizovao opštinske izborne komisije u ove četiri opštine, imenujući četiri izvršna službenika, koji su i na čelu CIK-a, i doneo odluku o imenovanju 27 članova, koji predstavljaju parlamentarne političke subjekte”, rekao je portparol CIK-a Valjmir Eljezi.

Srpska lista pozvala je juče da se ne izlazi na predstojeći referendum na kojem će se odlučivati o smeni četvorice nelegitimnih gradonačelnika na severu Kosova i Metohije, jer je, kako ističu, Aljbin Kurti učinio sve da taj referendum ne uspe.

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek rekao je na konferenciji za novinare da veruje da njihov stav oslikava i stav srpskog naroda na severu KiM i dodao da nije video nijedan referendum na koji se izlazi „uz prisustvo kamera“, preneo je TV Most.

(RTS)