CIK u Prištini: Zahteve za smenu gradonačelnikâ građani sa severa treba da upute lokalnim skupštinama

Portparol CIK-a Valmir Elezi rekao je da su njihovi mejlovi razmotreni i da su obavešteni da ih treba uputiti predsedniku Skupštine opštine u opštinama na severu KiM.

„Mogu da potvrdim da su dopisi koje smo dobili 5. decembra putem elektronske pošte pregledani i da smo odgovorili, putem kojih smo ih obavestili da prema podzakonskim aktima Ministarstva za lokalnu samoupravu ovo pitanje treba da se reši. Uputili smo ih na predsedavajuće Skupštine opštine u odgovarajućim opštinama, te smo ih uputili da zahteve podnesene CIK-u upute nadležnom organu”, rekao je Elezi medijima u Prištini.

Centralna izborna komisija (CIK) je tokom jučerašnjeg dana primila četiri mejla, u kojima je u tri priložen obrazac za pokretanje zahteva za smenu predsednika opštine.

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije – Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku – predstavnici građana pokušali su juče da predaju zahtev za razrešenje albanskih gradonačelnika, onako kako je i predviđeno administrativnim uputstvom.

Pošto su opštine odbile da prime zahtev, predstavnici građana u sve četiri opštine najavili su da će uputiti zahtev i centralnoj izbornoj komisiji, a da će o svemu obavestiti i zemlje Kvinte i predstavnike Evropske unije.

(RTS)


Ostavite komentar