CIK: Kampanja za glasanje za smenu gradonačelnika na severu od 19. do 21. aprila

Druga tačka plana odnosi se na zahteve za akreditaciju domaćih i međunarodnih posmatrača, NVO i medija koji će se, kako je istaknuto, podnositi od 1. do 15. aprila.

Podnošenje zahteva za akreditaciju posmatrača političkih subjekata počinje 1. aprila i završava se 15. aprila 2024. godine, navodi se u trećoj tački plana koji je usvojio CIK.

Imenovanje opštinskih izbornih komisija biće 17. marta, a imenovanje biračkih odbora počinje 10. aprila i završava se dan kasnije.

Spisak biračkih mesta biće objavljen najkasnije do 16. marta.

Prema sedmoj tački plana period za promenu Biračkog centra u okviru opštine počinje 18. marta i završava se 03. aprila.

Rok za osporavanje i potvrđivanje biračkog spiska počeće 18. marta i trajaće do 5. aprila, dok će prijava za registraciju kao birača van Kosova biti od  29. marta do 3. aprila.

Overa biračkog spiska vrši se najkasnije do 09. aprila 2024. godine.

Period glasanja putem pošte za registrovane birače van Kosova počinje 12. aprila i završava se 20. aprila.

„Prijava za registraciju birača sa posebnim potrebama i u ustanovama počinje 10. aprila i završava se 18. aprila“, poslednja je tačka plana za glasanje za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova.

Takođe, na ovom sastanku, CIK je razmotrio i odobrio planiranje budžeta za organizaciju procesa glasanja za ili protiv smene gradonačelnika u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica, koje će se održati 21. aprila. Prema odluci CIK-a, planirani budžet za organizaciju ovog procesa iznosi 233. 204 evra.

(RTS)


Ostavite komentar