Čestitka predsednika Vučića Dodiku povodom Dana Republike Srpske

Aleksandar Vučić u čestitki Miloradu Dodiku navodi da u „ime građana Republike Srbije i u svoje ime, od srca čestita Dan Republike Srpske uz iskrene želje za mir, sreću, napredak, sigurnost i blagostanje svih građana Srpske“.

„Uvaženi prijatelju, verovali smo da su teška vremena iza nas, ali plašim se da doba velikih izazova, kako za Srbiju, tako i za Srpsku tek dolazi. Ovo sam rekao, jer dobra i srećna vremena ne mogu postojati posebno i odvojeno za Srbiju ili Srpsku, takođe, vreme izazova za jedne, takvo je i za druge“, navodi Vučić.

„Ostajemo privrženi Dejtonskom sporazumu“

Prema njegovim rečima, Srbija se, svih ovih godina, ponašala odgovorno i dosledno podržavala Dejtonski mirovni sporazum i pravne okvire proistekle iz tog sporazuma.

„Nažalost, mnogi koji su učestvovali u donošenju tog okvira pokušavaju da izvrgnu ruglu njegove osnovne postulate i suštinski izbrišu postojanje RS sa njenim Ustavom zagarantovanim nadležnostima“, ističe Vučić.

Napominje da Srbija svoj stav neće menjati i ostaće privržena slovu Dejtonskog sporazuma, podržavajući teritorijalni ingegritet BiH, ali i oštro se suprotstavljajući ukidanju ili bilo kakvom unižavanju RS.

„Dragi predsedniče, pred nama su veliki zadaci očuvanja srpskog jezika, ćiriličkog pisma, zajedničkih tradicionalnih vrednosti srpskog naroda i kulture sećanja na stradanje Srba“, ističe Vučić.

„Snaženje saradnje“

Vučić dodaje da je „pred nama i dalje snaženje naših ekonomskih, političkih i svih drugih veza, od izgradnje auto-puteva, pruga, do jačanja institucionalne saradnje na svim nivoima i u svim oblastima“.

„Uveravam Vas, gospodine predsedniče, da ćete u Srbiji imati iskrenog, snažnog i najbližeg partnera u ostvarenju tih ciljeva. Istovremeno, naš zajednički zadatak je da čuvamo mir i budućnost našeg naroda“, navodi Vučić u čestitki.

Naglašava da „zna da će dati sve od sebe da se očuva regionalna stabilnost, jer to jeste u najvišem interesu i našeg srpskog naroda“.

„Narodu u RS i Vama lično želim srećan praznik, dobro zdravlje, uspeh i sveukupni napredak. Živela Srpska! Živela Srbija! Hristos se rodi!“, zaključuje predsednik Srbije u čestitku Dodiku.

(RTS)


Ostavite komentar