Brnabić sa ambasadorima Kvinte i EU

Premijerka je izrazila nadu da će dobru saradnju nastaviti i u budućnosti, sa narednom Vladom, kao i sa njom lično, saopštila je vladina Služba za saradnju s medijima.

Ambasadori su istakli da su sa Brnabić imali dobar odnos i poželeli su joj mnogo sreće i uspeha u njenoj narednoj ulozi. Ona je upoznala ambasadore sa time da će u narednom periodu, sve do izbora nove Vlade, njome predsedavati prvi potredsednik Vlade Ivica Dačić.

Ambasadore je upoznala sa svim što je do sada urađeno na implementiranju preporuka ODIHR-a za unapređenje izbornog procesa.

Rekla je da su dve preporuke već ispunjene, da se na ostalima radi, kao i da je misija ODIHR-a pozvana da posmatra i nove beogradske izbore. Predočila je da većinu preporuka ODIHR-a mora da sprovede parlament.

Ambasadori su čestitali Brnabić na tome što je Srbija dobila predsedavanje Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju.

Sastanku su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil, ambasadorka Nemačke Anke Konrad, ambasador Francuske Pjer Košar, ambasador Italije Luka Gori, ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson i ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

(RTS)


Ostavite komentar