Brnabić: Nastavlja se začarani krug opozicije, sada traže prelaznu vladu

Ana Brnabić rekla je da u ponašanju opozicije nema više logike i konzistentnosti.

„I tako se nastavlja njihov začarani krug: hoću u Vladu, nemam većinu, tražim ‘prelaznu’ Vladu – nema ‘prelazne’ Vlade, hoću izbore – ne sviđa mi se rezultat izbora, hoću ‘prelaznu’ Vladu“, napisala je Ana Brnabić na društvenoj mreži Iks.

Ana Brnabić je rekla da oni koji su zakletvu položili u hodniku Skupštine, gazeći pravila, procedure, tradiciju i dostojanstvo i Narodne skupštine i svih građana Srbije, kažu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „zgazio“ parlament, jer je saopštio nešto što je naložio i potpisao predsedavajući profesor Stojan Radenović.

„Isti ti, danas na konferenciji za medije, kažu da bi ‘voleli da dobiju poziv od mandatara za sastav Vlade’, a odbili su poziv predsednika da dođu na konsultacije, što im je ustavna obaveza“, dodala je Brnabićeva.

Brnabićeva je navela da su hteli hitne beogradske i parlamentarne izbore pre kraja 2023. godine i da su ih dobili. „Hteli su nove izbore u Beogradu, imaju ih. Hteli su da se ti izbori odlože maksimalno moguće, dobili su i to“, rekla je Brnabićeva.

Kako objašnjava Brnabićeva, „sada se vraćaju na ono što su tražili u vreme kad su odlučno bili protiv vanrednih parlamentarnih izbora, odnosno kada su pretili da će blokirati zemlju, ukoliko se raspišu izbori, a što je bilo samo dve nedelje pre nego što su počeli da prete da će blokirati zemlju ukoliko se ne raspišu – a to je prelazna vlada u kojoj oni, bez obzira na rezultat izbora, moraju da učestvuju“.

(RTS)