Brnabić: Građevinarstvo, industrija i privreda ključne za privredni rast

Brnabić je naglasila da bi Srbija 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, a da je za postizanje tog cilja ključna oblast građevinarstvo i brže izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednica Vlade je istakla da stabilna privreda i kontinuirani rast BDP-a direktno utiču na realno povećanje plata i penzija građana Srbije. Na sednici je bilo reči i o setu ekonomskih mera pomoći usmerenoj ka podizanju životnog standarda građana Srbije.

„Povećanja plata i penzija moguća su zbog stabilne ekonomske politike koju Srbija ima godinama unazad, pa je rast BDP-a ključan za nastavak kontinuiranog rasta ekonomske moći građana Srbije“, ističe se u saopštenju. Premijerka se osvrnula i na javna ulaganja, koja su važna kako za privredni rast, tako i za živote građana i u tom kontekstu pomenula investicije u škole, bolnice, naučnu infrastrukturu i druge objekte od javnog značaja.

Brnabić je ponovila da je za ostvarivanje većeg privrednog rasta važan svaki projekat i da sva ministarstva, lokalne samouprave i javna preduzeća moraju da ubrzaju aktivnosti, kako bi se ispoštovali rokovi.

Premijerka je posebno izdvojila oblast turizma, čiji potencijal nije do kraja iskorišćen, i najavila povezivanje sa turoperaterima zemalja čiji su građani zainteresovani da posete Srbiju, kao njima zanimljivu destinaciju, zaključuje se u saopštenju Vlade Srbije.

(RTS)