Bliže se izbori – ko će s kim u borbu za glasove

Dok se čeka raspisivanje izbora kako bi 45 dana kampanje i zvanično počelo, stranke planiraju ne samo nastupe nego i partnere. O izborima je bilo reči i u prostorijama vladajuće stranke, na Novom Beogradu, nakon što je obeležena stranačka slava – Sveta Petka.

„Na nama je, kao SNS-u, najvećoj i najsnažnijoj političkoj stranci u Srbiji velika odgovornost da ne dozvolimo da se Srbija vrati u prošlost, da se ne poništi i ne uništi sve ono što smo kao stranka radili na sveukupnoj obnovi Srbije prethodnih 12 godina“, kaže Miloš Vučević, predsednik Srpske napredne stranke.

Deo opozicije dogovorio se o zajedničkom nastupu pod nazivom „Srbija protiv nasilja“, sa dvoje nosilaca liste, Marinikom Tepić i Miroslavom Aleksićem. U glavnom gradu nosioci liste biće Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta i Vladimir Obradović, koji će biti i kandidat za gradonačelnika.

„Puno mi je srce što smo uspeli u onome što su mnogi govorili da je nemoguće da srpska opozicija može da se dogovori o zajedničkom nastupu. Mi im sada poručujemo da je naša ljubav prema Srbiji, prema dobrom životu, prema nasmejanom licu svakog našeg građanina mnogo veća od bilo čega drugog“, kaže Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta.

Izbornu saradnju opet dogovaraju stranke Dveri i Zavetnici. Trebalo bi da nosioci liste budu Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović. Njihov mogući kandidat za gradonačelnika Beograda je profesor Ratko Ristić. Konačna odluka još nije doneta.

„S obzirom na to da se nacionalno okupljanje i dalje širi, i da nismo još do kraja zaokružili ko će sve biti zajedno sa Dverima i Zavetnicima na zajedničkoj izbornoj listi ujedinjene patriotske opozicije, nismo još izašli u javnost sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Beograda”, kaže Boško Obradović iz Srpskog pokreta Dveri.

Nagađanja o mogućim pregovorima koja se uz fotografiju nekadašnjeg predsednika Srbije i bivšeg ministra privrede Radeta Baste dele društvenom mrežom Iks (Tviter), na istoj platformi demantuje Boris Tadić. Tvrdi da je reč o susretu koji se dogodio pre dva meseca i nema veze sa aktuelnim pregovorima o nastupu na izborima.

(RTS)


Ostavite komentar