Bilateralni susreti ministra Dačića u Skoplju

U saopštenju Ministartva spoljnih poslova navodi se da je u razgovoru konstatovano da su odnosi između dve zemlje dobri i da je potvrđena obostrana spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i dalje povezivanje kroz unapređenje saradnje u velikom broju oblasti, posebno na ekonomskom planu.

Dodaje da je s finske strane potvrđena podrška procesu evrointegracija Srbije, kao i nastavak ekspertske pomoći.

“Sagovornici su se saglasili u oceni o potrebi unapređivanja parlamentarnog dijaloga, kao i saradnje između drugih državnih institucija, uključujući i ministarstva spoljnih poslova“, stoji u saopštenju.

Dačić je ranije danas doputovao u Skoplje na sastanak OEBS-a. On će učestvovati na plenarnoj sednici Saveta, a planirano je da održi i više bilateralnih sastanaka sa ministrima spoljnih poslova drugih zemalja.

Izuzetna dinamika političkog dijaloga Srbije i Francuske

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je na marginama ministarskog sastanka OEBS-a u Skoplju sa državnom sekretarkom Ministarstva za Evropu i inostrane poslove Francuske Lorans Bun i tom prilikom zaključeno je da dve zemlje imaju odličan nivo bilateralnih odnosa i izuzetnu dinamiku političkog dijaloga.

Obostrano je izražena volja da se dostignuti nivo sveukupnih odnosa održi i da se nastavi sa njihovim jačanjem, pri čemu je posebno apostrofirano strateško partnerstvo Srbije i Francuske i značaj za dalje unapređenje saradnje u različitim oblastima od obostranog interesa. Francuska strana je, kako se navodi u saopštenju MSP-a, i ovog puta izrazila podršku evropskim integracijama Srbije, kao i procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Tokom razgovora su razmenjena i mišljenja o svim drugim pitanjima i aktuelnim spoljnopolitičkim temama od zajedničkog interesa.

(RTS)


Ostavite komentar