Ambasador Rodić predao akreditivno pismo predsedniku Crne Gore

Jakov Milatović je ambasadora Srbije Nebojšu Rodića primio na Cetinju i u razgovoru istakao da u odnosima Crne Gore i Srbije postoji prostor za snaženje međudržavne saradnje u obostranom interesu, što građani obe države odavno očekuju.

S tim u vezi, Milatović je podsetio da je nakon stupanja na dužnost, nakon posete EU institucijama u Briselu, za prvu bilateralnu posetu odabrao Srbiju, što svakako predstavlja novi momenat u odnosima dve države.

Izrazio je uverenje da će imenovanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori dati doprinos jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, uz očekivanje da će Crna Gora uskoro uputiti ambasadora u Beograd.

Sagovornici su ukazali na važnost obostrane posvećenosti kreiranju atmosfere međusobnog uvažavanja i tradicionalne bliskosti dve zemlje, saopšteno je iz Kabineta crnogorskog predsednika.

Rodić je u Podgoricu stigao nakon tri godine zastoja u diplomatskim odnosima Srbije i Crne Gore na nivou ambasadora, a nakon što je tadašnji premijer Duško Marković (DPS) proglasio bivšeg ambasadora Srbije Vladimira Božovića „personom non grata“.

(RTS)


Ostavite komentar