Advokat Vasić upozorava: Loše zdravstveno stanje optuženog Slađana Trajkovića

„U ime porodice Trajković i osimnjičenog Slađana Trajkovića, danas sam se obratio ambasadama Kvinte sa hitnim zahtevom za pomoć radi promene mere sudskog pritvora blažom merom iz humanih razloga“, preneo je Vasić RTS-u.

Naveo je da se do sada sa istim zahtevom obratio najvišim pravosudnim i političkim institucijama u Prištini, a da se niko od njih nije udostojio da odgovori i jednom rečju na njegove i molbe porodice.

„Za Slađana Trajkovića ne tražimo pravdu koja je nerealna, s obzirom na to da je ukidanje mere sudskog pritvora bilo dozvoljeno mnogim stanovnicima Kosova koji su za isto delo odgovarali kako pred lokalnim većima, tako i u vreme kada su u ovim slučajevima postupale strane sudije u sklopu misija UNMIK i Euleks“, precizirao je Vasić.

Sa Slađanom Trajkovićem, bivšim policajcem u lokalnoj službi, koju je napustio kada i više stotina njegovih kolega u novembru prošle godine na severu KiM, Vasić se video juče, zapazivši da je u jako teškom zdravstvenom stanju, tvrdeći da je neadekvatno lečen od dijabetesa.

„Njega su nekoliko puta vodili u bolnicu u Prištini, rađene su mu analize, promenilo se mnogo lekara vrlo sumnjivog znanja i kvaliteta. U sobi za posete juče sam ga zatekao u ranama. Njemu još nije određena adekvatna terapija, on boluje od dijabetesa i te rane jako teško zarastaju. Porodica je danas pokušala da mu odnese određenu količinu lekova i masti koje mogu da mu pomognu, ali do sada nismo imali baš dobra iskustva kada je reč o dostavljanju lekova koji imaju deklaraciju Republike Srbije“, preneo je Vasić.

Porodica Slađana Trajkovića je više puta javno protestovala u Kosovskoj Mitrovici, Prištini i drugim sredinama tražeći da mu se omogući lečenje i humaniji odnos prema njemu nakon hapšenja.

(RTS)