Zakazan početak suđenja instruktoru jahanja optuženom za silovanje

Na pripremnom ročištu će odbrana i tužilaštvo izneti svoje dokazne predloge, dok će se optuženi M.Đ (68) kratko izjasniti o krivici. 

Nakon pripremnog ročišta, koje je inače zatvoreno za javnost, sud će zakazati glavni pretres kojem javnost može da prisustvuje. 

M.Đ. je optužen da je izvršio krivična dela – silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Uhapšen je sredinom septembra prošle godine i od tada se nalazi u pritvoru. Sumnjiči se da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja. 

Sumnja se da je M.Đ. u decembru 2010. godine silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina. Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje. 

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.  

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike