Vladimir Kecmanović odgovarao na pitanja oštećenih

Branilac Kecmanovića, Irina Borović novinarima je ispred suda prenela je da je Vladimir Kecmanović odgovorio na sva pitanja koja su mu postavili oštećeni, a koje je sud dozvolio.

Borovićeva je ocenila da će se njegovo ispitivanje završiti sutra, kada će iznošenje odbrane započeti drugooptužena Miljana Kecmanović.

Kecmanović je prethodno odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih.

Marko Janković jedan od punomoćnika oštećenih nocinarima je preneo da još nije poznato da li će Miljana Kecmanović odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih.

Suđenje se nastavlja sutra. Kecmanović je prethodno izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda i tužilaštva.

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti. Optužena Miljana Kecmanović danas je došla sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine i biće priveden iz Okružnog zatvora.

U sudnici Višeg suda u Beogradu bili su prisutni i roditelji ubijene dece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja ubijene dece, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. On je pištolje kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio petoro dece i nastavnicu istorije.

(RTS)