Više javno tužilaštvo preuzima postupak i protiv majke dečaka koji je pucao u OŠ „Vladislav Ribnikar“

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca, V. K, navedeno je u saopštenju.

Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Više javno tužilaštvo apeluje na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji koja se 3. maja dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Takođe, poziva medije da se uzdrže od objavljivanja neproverenih informacija i nagađanja, jer, kako se navodi u saopštenju,  to ne samo što škodi istrazi, već duboko povređuje osećanja porodica stradalih.

„U ovom trenutku veoma je važno da svako od nas pokaže dodatnu odgovornost za tragediju koja je pogodila naše društvo, te upravo zato molimo medije da svaku informaciju pre objavljivanja pažljivo provere i izveštavaju uz posebnu pažnju. Tužilaštvo će blagovremeno obaveštavati javnost o preduzetim radnjama u skladu sa zakonom“, navelo je Više javno tužilaštvo.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike