Vasić: Tužilaštvo odobrilo da Kurti bude saslušan kao svedok u slučaju Milenkovića

Vasić je prethodno 10. avgusta zatražio da  Aljbin Kurti bude svedok u slučaju Dragiše Milenkovića budući da je Kurti bio pritvorenik u zatvoru u Prištini u vreme kada je Milenković tamo radio.

„Danas sam predao novu molbu, s obzirom na to da mi na prethodnu od Kurti nije odgovorio, a kojom sam ga obavestio da je njegovo svedočenje odobreno, rekao je advokat Dejan Vasić za Kosovo onlajn.

Vasić je naveo da u molbi traži od Kurtija da pred Specijalnim tužilaštvom dâ svoj iskazu vezi sa periodom kada je bio politički pritvorenik u Okružnom zatvoru u Prištini.

Dodao jeda očekuje da će odgovor na molbu od potencijalnog svedoka, Aljbina Kurtija, biti dostavljen veoma brzo. 

Smatra da nema razloga da do svedočenja ne dođe.

Vasić je ranije rekao da bi Kurti trebalo da kaže nešto o kredibilitetu osumnjičenog Dragiše Milenkovića i njegovom postupanju prema njemu, kada je bio pritvorenik.

„Dragiša Milenković pravio je društvo Kurtiju dok je bio u ćeliji, donosio mu je knjige i puno vremena su provodili u razgovoru“, naveo je advokat Vasić.

Milenković je uhapšen je 21. juna u Kišnici, a tereti se za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1998. do 1999. godine. Zbog hapšenja Milenkovića danima se proteststvovalo u Gračanici ispred Policijske stanice.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike