Uhapšeno šest osoba, sumnja se da su prebacili više od 300 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu

Kako se navodi u saopštenju, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskom Upravom za Grad Beograd, Upravom kriminalističke policije i Bezbednosno-informativnom agencijom danas je u Beogradu nakon višemesečnog operativnog rada lišeno slobode šest čica i to: Ž. B., A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 KZ u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 KZ.

Osumnjičenima se, dodaje se u saopštenju, stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanja velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

U tom vremenskom periodu ta organizovana kriminalna grupa kupila je, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije, navodi Tužilaštvo.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

(RTS)


Ostavite komentar