Uhapšen zbog zloupotrebe položaja u osiguravajućoj kući

Sumnja se da je četrdesetogodišnji muškarac, odgovorno lice PD „Milk and meat store“, pomogao u izvršenju krivičnog dela, tako što je stavio pečat ovog privrednog društva na raspolaganje D. D. u periodu od 2017. do 2020. godine, saopštio je MUP.

D. D. je, kako se sumnja, iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja za vršenje obrade i realizacije kredita za plaćanje troškova registracije i osiguranja vozila, neovlašćeno iskoristio lične podatke za 28 osoba, sačinio falsifikovanu kreditnu dokumentaciju koristeći pečate PD „Milk and meat store“, „Pakiva Dip“, „Negos Trejd“, na osnovu čega je odobreno 57 partija kredita kojima je izvršeno plaćanje troškova osiguranja i registracije motornih vozila trećim licima.

Ova lica su, sumnja se, troškove registracije svojih vozila platili D. D. u gotovom novcu koji je on zadržao za sebe, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.493.000 dinara.

Takođe, na ovaj način, usled neizmirenih obaveza vraćanja kredita, osumnjičeni je oštetio „Dunav osiguranje“ za iznos od oko 2.600.000 dinara, a korisnike kredita za oko 747.000 dinara. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden u nadležno tužilaštvo.

(RTS)