U Mađarskoj uhapšen albanski državljanin, sumnja se da je organizovao krijumčarenje droge, ljudi i oružja preko Srbije

Hapšenje, koje je sprovedeno na osnovu raspisane međunarodne poternice pravosudnih organa Republike Srbije, nastavak je akcije na suzbijanju ove organizovane kriminalne grupe, koja se sprovodi u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, a u kojoj je nedavno u Srbiji uhapšen suorganizator ove grupe E. S. (1995) i albanski državljanin L. B. (1965), a zaplenjeno je oko kilogram heroina i 50 grama kokaina.

U okviru ove akcije, srpska policija je u junu ove godine na teritoriji Petrovca na Mlavi uhapsila četiri pripadnika ove organizovane grupe G. M., R. M., S. H. i M. S. kada je zaplenjeno pet kilograma marihuane, 300 grama kokaina, 1,4 kilograma amfetamina, 6,5 kilograma smese lidokain-paracetamol, dve puške, dva pištolja, samostrel, optički nišan, tri okvira za automatsku pušku, više stotina komada municije različitog kalibra, pet uređaja za praćenje, dok je oduzeto više putničkih motornih vozila.

Takođe, uhapšeno je pet lica albanske nacionalnosti sa prebivalištem na teritoriji AP Kosovo i Metohija, koja se dovode u vezu sa ovom organizovanom kriminalnom grupom i tom prilikom policija je zaplenila ukupno 40 kilograma opojne droge marihuane koja je transportovana kamionima jedne firme sa sedištem na AP KiM.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su na društvenim mrežama veličali terorističku organizaciju OVK i propagirali ideju nezavisnosti južne srpske pokrajine, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni A. N. će u narednom periodu biti izručen pravosudnim organima Republike Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je ranije danas da organizovane kriminalne grupe koje švercuju migrante na severu Srbije imaju pomoć od strane albanske mafije sa Kosova i Metohije.

(RTS)


Ostavite komentar