Tužilaštvo traži doživotnu kaznu zatvora za Gorana Džonića

Tokom izlaganja završnih reči u Višem sudu u Nišu, postupajući tužilac je sudu predložio da Gorana Džonića osudi na doživotnu kaznu zatvora, navodeći da je dokazima utvrđeno da je ubistva počinio na način koji je opisan u optužnici, rekla je Tanjugu punomoćnica oštećenih Tamara Antić.

Antićeva se složila sa tužilaštvom jer smatra da je nesporno utvrđeno da je optuženi izvršio ono što mu se stavlja na teret, na način i u vreme kako je opisano u optužnici.

„Tražili smo da sud ceni bezobzirno ponašanje optuženog tokom postupka kao i bezobzirnost prilikom izvršenja krivičnog dela, a prizdružili smo se predlogu tužilaštva da je jedino adekvatno da bude izrečena maksimalna kazna odnosno kazna doživotnogh zatvora“ rekla je punomoćnica oštećenih.

Džonić od početka suđenja negira krivicu

Džonićev advokat Biljana Pešić tražila je ukidanje pritvora i oslobađajuću kaznu za svog branjenika, tvrdeći da nema dovoljno dokaza za osuđujuću presudu. 

„On je ponovo negirao izvršenje krivičnog dela tvrdeći da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret“ rekla je Pešićeva. 

Nakon izlaganja završnih reči tužilaštva i odbrane, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

„Mi očekujemo da će u ovom postpku biti izrečena maksimalna kazna zaprećena za ovo krivično delo“ rekla je na prethodnom suđenju punomoćnik oštećenih Tamara Antić.

Džonić od početka suđenja negira krivicu, dok mu za krivično delo teško ubistvo preti kazna doživotnog zatvora.

Goran Džonić se optužnicom tereti za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine. Pored teškog ubistva, optužen je i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(RTS)