Svedočenjem supruge ubijenog Z. R. nastavljeno suđenje Belivukovoj grupi

Oštećena M. K. supruga ubijenog Z. R. ispričala je danas da je poslednji put supruga videla 10. novembra 2020. godine u jutarnjim časovima kada je rekao da ide da se vidi sa optuženim N. L.

Kada se suprug nije javljao, M. K. je pozvala N. L. koji je u jednom trenutku rekao da je u kontaktu sa Z. R. i da je on rekao supruzi da vrati sve automobile na plac, koje je desetak dana pre nestanka sklonio van Beograda.

Svedok je rekla da to njen suprug sigurno nije rekao zbog čega nije htela da vrati automobile, ali joj je nekoliko dana kasnije I. P., vlasnik placa, rekao da je došlo 20 maskiranih muškaraca i da su uzeli automobile Z. R.

Nakon toga ona je prijavila nestanak supruga policiji.

Marijana K. je rekla da od optuženih poznaje dva brata, dodajući da je njen suprug krstio dete M. B, kao i da poznaje N. L. sa kojim se njen suprug družio, a da N. Đ. zna iz viđenja.

Pričajući o poslovima svog supruga rekla je da se on bavio prodajom automobila, da je davao pare na kamatu i da je organizovao igre jednom nedeljno.

M. K. je navela da je u jednom trenutku svog supruga pitala da li veruje N. L., kojeg tužilaštvo tereti da je namamio Z. R., na šta je on odgovorio „verujem više njemu neko sebi“.

Ispričala je i da je 10. ili 20. dana nestanka neko pisao preko murala pokojnog brata Z. R. zbog čega je on strahovao za svoj život i sklonio automobile i zamenio sa N. L.

M. K. tvrdi da je shvatila da joj je suprug ubijen kada je preko telefona N. L. navodno Z. R. nju nazvao Maki, kako je nikad ranije nije zvao.

Branilac N. L. advokat Dalibor Katančević počeo je da postavlja pitanja svedoku.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike