Svedočenje Milene Radulović i napeta atmosfera na suđenju – glumica još jednom objasnila zašto Aleksića nije ranije prijavila

Dve i po godine nakon što je javno rekla da ju je učitelj glume Miroslav Aleksić silovao, glumica Milena Radulović danas je to ponovila i na sudu. Više od dva sata odgovarala je na pitanja advokata odbrane. Ostala je pri svemu što je i ranije rekla tužilaštvu.

„Kada se prvi put dogodilo, bila sam u šoku. Najpre sam sebi pokušavala da opravdam to, rekavši da je verovatno u pitanju neki test. Kako se slična stvar nije ponavljala nekoliko časova, bila sam uverena da je u pitanju test da vidi da li sam dovoljno jaka. Onda se ponovilo. Bila sam uplašena i osećala sam da me je izdao čovek kojem sam verovala i koga sam poštovala“, rekla je Milena Radulović.

Advokat oštećene Jugoslav Tintor kaže da je svedočenje bilo potresno.

„Izjašnjavala se vezano za detalje u krcatoj sudnici, što svakako nije lako. Milena je danas odgovorila na sva pitanja koja su joj postavljena jasno, određeno, i na sudu je da ceni i sagledava sve drugo“, dodaje Tintor.

Napeta atmosfera na početku suđenja

Početak suđenja obeležila je i napeta atmosfera – između predsednika sudskog veća Zorana Božovića i advokata odbrane Zorana Jakovljevića, zbog sklonosti branioca da iznosi i lične komentare.

Dva puta je napravljena pauza. Odbijen je predlog odbrane da Milena iznese iskaz u celosti.

„Predlog da Milena Radulović u celosti bez ometanja iznese svoj iskaz dao sam motivisan potrebom da se u ovom krivičnom postupku ispoštuje načelo neposrednosti, a to znači da sudija i članovi sudskog veća nisu bili prisutni u momentu kada je Milena Radulović u januaru 2021. godine dala svoju izjavu“, kaže Jakovljević.

Milena Radulović će nastaviti svedočenje na narednom pretresu 19. oktobra.

Ona je prva optužila Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, a ubrzo se optužbama pridružila Iva Ilinčić, i još pet devojaka.

Aleksić je uhapšen 16. januara 2021. Više od šest meseci proveo je u zatvorskom pritvoru, još toliko u kućnom uz nanogicu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike