Suđenje za pucnjavu u „Stefan Braunu“ – optuženi negirali krivicu, prikazan video-snimak iz kluba od sporne noći

Na početku suđenja su S. V, N. S. i S. T. izneli odbranu, negirajući navode optužnice, dok je u nastavku suđenja prikazan snimak pucnjave u klubu.  

 

U ovom predmetu se prvooptuženom A. Š. sudi u odsustvu jer je u bekstvu.    

Prvi je odbranu izneo S. T.  koji je ostao pri iskazu datom u tužilaštvu, dodajući da je u klubu na devetom spratu došlo do tuče i da je tada primio nekoliko udaraca, nakon čega je izašao iz kluba i udaljio se.    

Objasnio je da se vratio kada je čuo pucanj i shvatio da je njegova supruga ostala unutra,  a po ulasku u hodnik kluba je video pištolj i muškarce koji se otimaju oko njega, zbog čega je kako tvrdi uzeo pištolj i izbacio ga napolje kroz vrata kluba.    

N. S. je naveo da je tog dana konzumirao veliku količinu alkohola i da se zbog toga većeg dela događaja ne seća, odnosno da nakon što je izbila tuča u klubu seća se samo da je sedeo na podu i držao se za nečije noge, dok je dobijao udarce u teme glave i od tad se, tvrdi, više ničega ne seća.    

S. V. je isrpičao da je nakon tuče u klubu izašao napolje kako bi uzeo maramice iz automobila jer mu je ruka bila isečena, kao i da je tada video da je zaboravio pištolj da ostavi kod kuće, odnosno da mu je ostao u torbici te je, tvrdi, hteo da zaplaši osobe koje su tukle njegove prijatelje i krenuo ka ulazu u klub.   

Tvrdi da mu je tada A. Š. uzeo pištolj, ušao u klub i kako navodi S. V, video je A. Š. da se otima oko pištolja sa pripadnikom obezbeđenja, kada je puštolj opalio.   

S. V. je priznao da je nosio pištolj za koji nema dozvolu i koji je uzeo iz kuće pokojnog dede.

U sudnici je prikazan video-snimak sa nekoliko kamera iz kluba, a na kom se najpre vidi da se obezbeđenje iz prizemlja sa vrata kluba penje do kluba koji je na devetom spratu i izvodi osumnjičene.    

Na kraju suđenja advokati odbrane su predložili ukidanje pritvora za trojicu optuženih, o kojim predlozima će sud odlučiti na sledećem ročištu koje je zakazano za 17. jun, kada su pozvani svedoci.     

Optužnicom su obuhvaćeni A. Š, S. V, N. S. i  S.T, kojima je na teret stavljeno krivično delo pokušaj teškog ubistva u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

S. T. koji je obuhvaćen ovom optužnicom, često se pominjao u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka.

(RTS)