Suđenje grupi Belivuk-Miljković, nastavljeno ispitavanje Spasojevića

Marko Miljković je imao dodatna pitanja za okrivljenog-saradnika Nikola Spasojevića, pa mu je postavljao pitanja ko je i kad doneo industrijsku mašinu za mlevenje mesa u kuću u Ritopeku. Spasojević je odgovorio da ne zna, ali da je pretpostavlja da su je doneli Belivuk, Miljković i Vlade Draganić.

Ispitivao ga je o kolima, kojim je vozilom došao jedan od braće Budimir tokom otmice Gorana Veličkovića, na šta je Spasojević odgovorio da je došao blindiranom „sedmicom“, dok je pobrojao i čija kola su se tada već nalazila u Ritopeku.

Spasojević je ponovio da su ga pripadnici grupe pozvali nakon otmice Nikole Mitića i rekli mu da mora da okreči kancelariju na stadionu FK Partizan, a kao razlog su mu naveli da će, ako policija dođe, svi „nadrljati“.

Spasojević o nožu u sudu

Miljković je zatim pitao Spasojevića da li je pokušao da unese nož u sud kada je došao da potpiše sporazum sa tužilaštvom, dok je Spasojević pojasnio da je slučajno u džepu tog dana zaboravio da ima „malu britvicu“ koja mu je poklon od pokojnog oca, kao i da ju je tada  predao stražarima nož.

Sledeći je Spasojevića ispitivao optuženi Nebojša Janković, a odgovarajući na njegova pitanja ponovio je da je Janković bio u Grčkoj kada je planirano ubistvo Alena Kožara i Damira Hodžića na Krfu.

„Da li znaš da ćeš biti isporučen Grčkoj ili Crnoj Gori zbog učešća u ubistvu u Atini i na Krfu“ pitao je Janković, a Spasojević je rekao da ne zna ništa o tome. 

Spasojević se nagodio sa tužilastvom da za kaznu zatvora od 14 godina, priča o zločinima ove kriminalne grupe. 

(RTS)