Srpskim mladićima koje je pretukla policija u Gračanici određeno zadržavanje do 48 sati

Dvojica povređenih mladića su u bolnici i dalje im se ukazuje pomoć i nadgleda njihovo zdravstveno stanje, potvrđeno je RTS-u u bolnici u Gračanici.

Advokat Mile Marković naglašava da ga tužiteljka ga nije obavestila o meri zadržavanja koji, prema zakonu, nakon ove mere sutra moraju izaći pred istražnog sudiju.

„Mislim da je ovo mera zastrašivanja, za koju nema razloga. Zadržavanje u pritvoru se određuje za teža krivična dela, a ne za nevezivanje pojasa. Ovo je za mene neshvatljivo“, rekao je Marković za Tanjug.

Marković je dodao da je tužiteljka iz Prištine, nakon uzimanja izjave A. M., rekla da on može otići na lekarski pregled, jer ima problema sa krvnim pritiskom, te da će posle toga biti pušten kući.

Međutim, porodica mladića je advokata jutros obavestila da je nakon pregleda on ipak zadržan u pritvoru.

Mladići su prebijeni u samom centru Gračanice, na očigled slučanih prolaznika, samo zato što su zatražili da se policijska kazna za saobraćajni prekršaj napiše na srpskom jeziku.

Na to je jedan od policajaca uzvratio: „Znaš li ti gde živiš?“ i počeo da ih udara, nakon čega su mu se u prebijanju pridružila još dvojica kolega.

U izveštaju policije tvrdi se da su dvojica osumnjičenih muškaraca uhapšena su jer su ometali i fizički napali dvojicu policajca dok su obavljali službene dužnosti, pri čemu su dvojica policajaca zadobila telesne povrede i ukazali im je lekarska pomoć.

Na lice mesta izašle su nadležne policijske jedinice i tužilac, koji je osumnjičenima odredio zadržavanje do 48 sati, a pod nadzorom nadležne policijske jedinice im je ukazana lekarska pomoć, dodaje se u izveštaju.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike