Specijalizovano tužilaštvo: Pretresom Kiljajeve kuće pronađeni poverljivi materijali

Tužilac Met Haling naveo je da je pretres kuće Isnija Kiljaja obavljen 2. novembra i da su pronađeni poverljivi materijali u vezi sa svedocima, a čije posedovanje predstavlja kršenje krivičnog postupka, objavila je Koha.

Haling je istakao da tužilaštvo opravdano veruje da bi taj materijal bio upotrebljen da bi se, kako je rekao, ometao tok pravde i uticalo na sudski proces.

Naveo je da dokazi pokazuju da je Kiljaj krivično odgovoran za više krivičnih dela, između ostalog, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i povredu tajnosti postupka.

Na početku ročišta, sudija Nikolas Giju pitao je Kiljaja da li su poštovana sva njegova prava prilikom hapšenja, što je osumnjičeni potvrdio.

Kiljaj je bivši gradonačelnik Mališeva, opštine na oko 40 kilometara od Prištine.

Specijalizovano tužilaštvo saopštilo je da sprečavanje sprovođenja pravde predstavlja krajnje ozbiljno delo i najavilo da će nastaviti da istražuje i krivično goni svakoga ko je uključen u takve slučajeve, uključujući one koji zastrašuju ili ometaju svedoke ili pružaju finansijsku ili drugu podršku takvim krivičnim delima.

Pored ostalih, u toku je suđenje u slučaju protiv bivšeg predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i ostalih optuženih.

(RTS)


Ostavite komentar