Smederevo, saslušan osumnjičeni za ubistvo poznanika

Osumnjičenom Z. J. (1982) se stavlja na teret da je u Smederevu, u ranim jutarnjim časovima u ponedeljak, ubio poznanika I. I, saopštilo je tužilaštvo.

Sumnja se da je Z. J. neposredno pre ubistva sa poznanikom bio kod zajedničkog prijatelja, a potom i u jednom ugostiteljskom objektu, da bi mu, kada su došli kući kod osumnjičenog, zadao više uboda nožem u predelu grudnog koša i stomaka, vrata i leđa, nakon čega je telo pokojnog izneo iz kuće i ostavio ga u dvorištu.

Kako se navodi u saopštenju, nakon saslušanja osumnjičenog, koji se koristio pravom da ne iznosi odbranu, tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor u trajanju do 30 dana, zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zatim da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

U predstojećoj istrazi, tužilaštvo će ispitati svedoke, obaviti potrebna veštačenja i preduzeti sve druge neophodne radnje u cilju utvrđivanja kompletnog činjeničnog stanja, navodi se u saopštenju.

(RTS)


Ostavite komentar