Smederevo, pritvor majci zbog sumnje da je šestomesečnoj devojčici dala antipsihotik

Pritvor joj je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva. Ona se sumnjiči za krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Osnovano se sumnja da je osumnjičena A. N. u noći između 26. i 27. aprila u Kovinu svom šestomesečnom detetu dala antipsihotik – lek „onzapin“, nakon čega je devojčica hospitalizovana na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Do ovakvog saznanja tužilaštvo je došlo na osnovu obaveštenja navedene zdravstvene ustanove, nakon čega je u saradnji za nadležnom policijskom upravom organizovano hapšenje osumnjičene prilikom otpusta iz ustanove gde je, zajedno sa detetom bila na hospitalizaciji u periodu od 27. aprila do 12. maja 2023. godine.

Osumnjičenoj je odmah, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje, a zbog činjenice da je nakon izvršene procene rizika utvrđeno postojanje neposredne opasnosti od nasilja u porodici, istovremeno su joj izrečene i hitne mere privremenog udaljenja iz stana i privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike